19 maart 2020

Interieur hotel: kies je stijl in ABC Hotel

Een hotel in opbouw waar nog flink wat werk aan was en een eigenares die een dozijn aan materialen wou gebruiken. Het kon resulteren in een kakofonie of een weloverwogen mix van stijlen in de verschillende hotelkamers. Guess what: wij kozen voor de tweede optie. En het resultaat mag er best wezen.

Een hotel in de steigers, een ruwbouw. Dat troffen wij aan in het pand in Blankenberge dat het ABC Hotel moest worden. De eigenares zocht iemand voor het interieur van het hotel, maar vond niemand die begreep wat zij wilde. Terwijl zij dat net extreem goed wist. Ze had al heel veel hotels bezocht, het beeld zat in haar hoofd tot in de details. Aan ons om het eruit te krijgen en werkelijkheid te maken. Een dame die op haar strepen stond, maar die onze harten veroverden. En wij de hare.

Wat volgde was een intense samenwerking met schetsen – heel veel schetsen – en samen de kleinste details voor het hotelinterieur kiezen. Van bestek tot de zeepjes op het toilet. Het plaatje moest echt volledig kloppen.

Het vertrouwen was er langs beide kanten, en dus kregen we voor een deel carte blanche. Waar we wel rekening mee moesten houden: ecologische materialen, extreem goede bedden met orthopedische matrassen, geen kleerkasten die het zicht verpesten en een hoop andere materialen die ze graag zag maar waartussen ze moeilijk kon kiezen.

We besloten alle materialen te gebruiken maar te verdelen over de verschillende verdiepingen. Elke verdieping kreeg een andere stijl. En een ander type matras, want hoe hoger, hoe beter de matras. Voor 9 uur ’s ochtends zie je in het hotel geen gast rondwandelen, zo goed slapen ze daar.

Van hippe en vlotte tot klassieke en luxueuzere hotelkamers, in het ABC Hotel vindt iedereen zijn stijl. Allemaal even comfortabel en afgewerkt met catchy kleuren. Ook de gemeenschappelijke ruimtes werden tot in de puntjes afgewerkt.

De kasten op de hotelkamers zijn volledig ingebouwd, zonder klinken en bekleed met materialen zoals bamboe. De deuren naar het toilet of de badkamer zien er hetzelfde uit, waardoor de kasten helemaal niet opvallen. Precies zoals gewenst. Ook de materialen Corian en multiplex komen veel terug in de verschillende kamers en het hotelinterieur.

We hielpen de eigenares nog met een logo, de opstart van haar website en registratie op booking.com. Wie bij haar een hotelkamer boekt, kiest zelf tussen de verschillende kamerstijlen.

Hotel interieur: van meedenken tot carte blanche

Op zoek naar een interieurbouwer die meedenkt met jouw ideeën en ze omzet in realiteit? Of eentje die je carte blanche kan geven, en het beste uit de ruimte haalt? Bij ons ben je voor allebei aan het juiste adres. Zin om jouw hotelinterieur te overlopen en te upgraden? Neem contact met ons op, wij houden van een goede babbel.

 

Vragen? Aarzel dan niet om ze te stellen!