23 maart 2020

Je kantoor inrichten: 11 must-do’s

Eén ding mag vanaf het begin duidelijk zijn: elk kantoor is anders en vraagt om een andere invulling We hebben nog geen twee keer een klant gehad die hetzelfde vroeg. Maar een kantoor inrichten doe je met enkele aandachtspunten in het achterhoofd. Elf must-do’s waar wij aan denken, maar die we telkens anders toepassen.

Wees welkom

Wanneer iemand je kantoor binnen stapt, moet die weten waar hij of zij is, toch? Niets is zo vervelend als twijfelen of je je niet hebt vergist van kantoor. Een logo aan de muur of tegen het raam is het minste wat je kan doen.

Let there be light

Licht is waarschijnlijk het belangrijkste dat er is. Zowel natuurlijk als kunstmatig licht. Plaats bureaus loodrecht op de ramen zodat je geen vervelende reflecties hebt op je scherm, maar je toch geniet van veel licht.

Qua kunstmatige verlichting kies je voor aangenaam licht dat geen TL-gevoel geeft. Zorg voor breed licht dat het volledige bureau verlicht en geen oldschool bureaulampen waardoor je in je eigen schaduw werkt.

Geef de nodige ruimte

Heb je voor je job voldoende aan een klein bureau? Of heb je meer ruimte nodig en liefst een plek om klanten te ontvangen? Pas ruimtes aan naargelang de jobs die worden uitgevoerd en haal het meeste uit je ruimte.

En jouw kantoor? Is dat optimaal ingericht? Doe de test.

Ademruimte

Prop een kantoor niet tot de nok vol maar voorzie hier en daar wat lege ruimte. Die ‘ademruimte’ kan je nog opvullen met een plant, een kleine zithoek of helemaal niets (ja, dat mag ook).

Stoorzenders

Stoorzenders zijn haast overal, daar kan je niet om heen. Maar je kan ze wel minimaliseren door slim om te gaan met je kantoorruimte. Plaats bureaus niet tegen een glazen wand waarachter heel wat passage is. Plaats tussenwanden of -kasten om een deel van de open ruimte aan het zicht te onttrekken. En rekken vol met mappen? Kies voor een gesloten kast in plaats van een open rek, dat zorgt voor meer rust.

Me time

Geef je medewerkers de kans om zich af te zonderen: voor een meeting, een telefoontje of om zich 100% te focussen. Kleine vergaderruimtes of ‘focushokjes’ zijn perfecte oplossingen.

De juist basis

Kies voor de basis van je kantoorinrichting voor tijdloos met rustige en frisse kleuren die je niet snel beu wordt. Lichte kleuren zorgen meteen voor een ruimer gevoel.

The extra touch

Een kantoor inrichten met een tikkeltje extra, dat doe je met details die wél in felle kleuren mogen. Leuke tapijten, kussens en wall of fame met jullie leukste projecten … Met de juiste afwerking krijgt je inrichting echt iets uniek.

Je brand = je interieur

Als bedrijf heb je een eigen identiteit, die herkenbaar is dankzij je logo, je website, je huisstijl. Maar ook je interieur draagt bij aan je branding. Zorg dus dat het plaatje klopt en je kantoor ook uitstraalt wat je als bedrijf wil uitstralen.

Dat is iets waar wij bij elke kantoorinrichting mee over nadenken. Hoe zit het bij jou?

Comfort is key

Die ene designer bureaustoel mag er nog zo mooi uitzien. Als hij niet comfortabel is, doe je jouw medewerkers er geen plezier mee. Let dus zeker op het gebruiksgemak en comfort van de meubels wanneer je jouw kantoor inricht.

Planten geven leven

Wij vinden dat in elk kantoor wat groen moet zitten, en liefst geen plastieken varianten. Groot en klein: elke plant is welkom. Planten zorgen voor levendigheid, zolang je ze onderhoudt natuurlijk. Kies daarom voor gemakkelijke planten zoals de vrolijke pannenkoekenplant. Extra goed: planten die de lucht zuiveren zoals een aloë vera, sanseveria of de hippe monstera.

Kantoor inrichten: check

Je kantoor inrichten op een mooie én functionele manier? Say no more, wij gaan graag voor je aan de slag. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak of wanneer je gewoon extra informatie wenst.