09 april 2020

Kantoorinrichting: wat bij open of gesloten kantoren?

Een open of gesloten kantoor, het zijn twee heel andere werelden. Maar in allebei wil je natuurlijk het beste uit je ruimtes halen. En daar kan een mooie én doordachte kantoorinrichting bij helpen.

Voor de inrichting, het type kantoor

Elk kantoor is anders, en wij hebben dan ook nog nooit twee keer dezelfde kantoorinrichting gebruikt. Grofweg onderscheiden we twee kantoortypes: de gesloten en open kantoren.

Gesloten, waar medewerkers alleen of met enkele collega’s in een afgesloten bureauruimte werken. Open, waar iedereen samen in een grote (half)open ruimte zit. Iedereen heeft meestal zijn eigen bureau, al zijn we ook al op plaatsen geweest waar de medewerkers elke avond hun bureau leegmaken en ’s ochtends plaatsnemen aan een vrij bureau.

Tips voor een optimale kantoorinrichting

Gesloten of open, bepaalde kleine – en minder kleine – details hou je best in de gaten:

In een gesloten kantoor:

  • Voorzie fijne plekken waar medewerkers kunnen samenkomen of snel even meeten. Geef de koffiehoek een upgrade, voorzie een zithoek, een toog, tafels …

In een open kantoor:

  • In een open ruimte proberen wij altijd een huiselijk gevoel erin te krijgen. Je wilt niet dat je grote ruimte overkomt als kaal en onpersoonlijk.
  • Creëer speciale plekjes zoals een zithoek, geluiddichte ‘kamertjes’ waar je rustig kan bellen of kort overleggen.
  • Hou de ruimte interessant en speel met volumes, verschillende materialen en tussenwanden.
  • In een open ruimte krijg je al snel het gevoel dat iedereen meekijkt op je scherm. Dat voelt niet altijd even comfortabel. Zorg dat je medewerkers zich op hun gemak voelen tijdens hun job. De plaatsing van de bureaus kan hierbij helpen.

En jij?

Heb jij gesloten of open kantoorruimtes in je bedrijf? En een kantoorinrichting die klopt, waar werknemers zich goed voelen en comfortabel kunnen werken? Wij trekken alle registers open voor een kantoorinrichting op maat.

 

Wil je dat we eens een kijkje komen kijken? Contacteer ons en we spreken iets af!

Vragen of meer informatie nodig? Trek gerust aan onze mouw.