29 april 2020

Showroom inrichting: scheve schaats bij Nelissen Steenfabrieken

Nelissen Steenfabrieken produceert en verkoopt onder meer – jawel – gevelstenen. Het bedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat, wisselde een dik jaar geleden hun oude gebouw in voor een unieke nieuwbouw met dito kantoor en showroom inrichting. Het MAS van Limburg, durven we zeggen, met een interieur in (scheve) lijn met het imposante uiterlijk.

Onze hulp werd ingeschakeld door de verantwoordelijke interieuraannemer die extra ondersteuning kon gebruiken voor een aantal speciallekes. In een showroom met een hoog high end-gehalte kan je dat wel verwachten.

De grootste eyecatcher en een van de eerste vragen die wij voorgeschoteld kregen? De architect wou een houten toog in de showroom, eentje die geplooid was in een vloeiende hoek van 66 graden, net zoals alles in het gebouw. Materialen plooien is niet altijd simpel, maar met multiplex was het ons al gelukt. Dan moest hout toch ook lukken?

We werkten met hele dunne houtlagen die tegen elkaar werden ‘geplakt’ en 1 geheel vormen. Wie ons atelier binnenwandelde, dacht dat we een schip aan het bouwen waren in plaats van een toog. Nadat de vorm van de toog in orde was, hebben we de kleur van het hout ingekleurd en het hout zelf vernist om zeker te zijn dat onze toog tegen een stootje kan.

showroom inrichting

Om ook wat groen binnen te brengen in de bakstenen wereld, stelden we een levende moswand voor. Een mooi contrast met de houten toog en de warme bakstenen.

Nog een specialleke in de showroom: de gevelstenen die Nelissen aanbiedt, liggen tentoongesteld in een soort van museumkisten, die we op maat creëerden. Wanneer klanten zich hun toekomstige woning willen inbeelden met een baksteen van Nelissen, kunnen verkopers hen dat meteen tonen. Door de baksteen op een chip, ingebouwd in het tafelblad, te leggen, zie je de 3D-plannen van je huis meteen met de gekozen baksteen erover.

showroom inrichting

Het onthaal moest het letterlijke zwaartepunt van het interieur vormen. Bedoeling was om de balie uit 1 massieve betonblok te maken. Mooi, maar vreselijk onhandig en gigantisch zwaar. Dat kabels ook verwerkt moesten zitten in de balie, maakte het er niet gemakkelijk op.

Zou je denken, want waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Voor ons was de oplossing simpel: we ontwierpen een balie uit hout en besmeerden het meubel met een laag beton. Even mooi, veel praktischer (want verplaatsbaar) en prijsvriendelijker.

Showroom inrichting: denk mooi én praktisch

Zelf zijn we heel trots op het eindresultaat bij Nelissen Steenfabrieken. Voor onszelf is het een leuk voorbeeld van hoe wij meerwaarde creëren: door ethische en praktische aspecten samen te brengen in een out-of-the-box interieur.

Benieuwd hoe wij de inrichting van jouw showroom, winkel of kantoor naar een next level brengen? Contacteer ons dan zeker, we babbelen er graag eens over!

showroom inrichting