12 december 2019

The rules for breaking the rules: onze aanpak

In elk project dat we afleveren, proberen we de regels van interieurdesign te breken. Om tot een verrassend eindresultaat te komen, werken we volgens een vast plan van aanpak. Want zelfs creativiteit heeft een beetje structuur nodig.

Rule 1: het begint altijd met kletsen en klikken

We spreken de eerste keer altijd bij jou af. Als je een winkel uitbaat, komen we eens shoppen. Als je een showroom hebt, spelen we potentiële klant. En als je een restaurant runt, schuiven we onze voeten onder tafel. (Ah, the perks of our job!)

Daarna hebben we ’t met jou over wat jij wilt. Welke richting wil je uit? Is er een programma? Alsjeblieft, geen formeel gesprek. We don’t do formal. Uit een leuke en open babbel halen we zoveel meer energie en inspiratie. Wat vind je mooi? Heb je daar foto’s van? (Hopelijk op Pinterest. Niets fijner dan iemand zijn of haar board samen te doorscrollen.)

En we hebben het ook over onszelf. Zodat de klik er hopelijk langs twee kanten is.

Of die klik er kan komen? Check onze projecten – dan weet je meteen wie je in huis haalt. En hoe wij naar interieurdesign kijken en onze project aanpakken.

Rule 2: take two is het tekenen en tellen

Met alles wat jij ons laat zien en vertelt, gaan wij in een volgende stap aan de slag.

Nu ja, eigenlijk klopt dit niet helemaal. Vaak gaan wij bij jou ter plaatse al aan de slag. Wij hebben ons schetsboek namelijk al-tijd en o-ver-al bij. Tijdens het eerste gesprek beginnen wij vaak al uit te tekenen.

Die schetsen werken we hier op bureau verder uit. Niet in van die 3D-renders. Die voelen voor ons te kunstmatig aan. Maar met echte tekeningen. Die zijn zoveel puurder en inspirerender. En vooral: ze geven jou naast een beeld ook een gevoel op hoe wij jouw pand zien.

Samen met dat voorstel werken wij ook een moodboard uit en een kostenraming.

Rule 3: prepare to be amazed

In een tweede gesprek proberen wij jou te overdonderen met plannen en moodboards.

Samen spreken we het hele project door: interieur, budget, planning… Zodat alles voor jou duidelijk is. En wij zicht hebben op alle details. Zodat wij op basis van jouw feedback de ontwerpen verder kunnen verfijnen.

Rule 4: hell no of yes go?

Krijgen we een go? Dan steken we alles in gang om op te starten.

We maken en monteren al jouw meubels zelf. Als hoofdaannemer op jouw werf regelen en coördineren we alles voor jou. En voeren we het grootste deel van de werken zelf uit. Af en toe aangevuld met een team van vaste onderaannemers voor bijvoorbeeld groter schilderwerken, elektriciteit en sanitair.

Wij zijn jou enige aanspreekpunt gedurende de werken. Van de grote werken tot het allerlaatste kleine detail.

Zin om kennis te maken? Let’s talk!